Standardul fiduciar

149.00 lei

“Standardul Fiduciar – Sclavia prin indatorare ca alternativa la civilizatia umana” este a-2-a carte dupa best sellerul international “Standardul Bitcoin” scrisa de una dintre cele mai luminate minti adepte scolii de economie Austriaca, Saifedean Ammous.

Daca prima carte, “Standardul Bitcoin” a convins companii precum TESLA si MicroStrategy ca Bitcoin reprezinta asigurarea unui viitor mai bun, “Standardu Fiduciar – Sclavia prin indatorare ca alternativa la civilizatia umana” urmareste sa aduca la cunostinta cum functioneaza sistemul actual financiar. Acest sistem condus de o mana de oameni lucreaza impotriva noastra, si transfera puterea de cumparare, timpul si eforturile noastre in mainile lor prin politici monetare arbitrare.

Stoc epuizat

Distribuie produsul:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Descriere

Prin inflatie continua se imbogatesc constant doar cei care sunt mai aproape de presa de tipar monetara, iar ceilalti ajung din ce in ce mai saraci fiind nevoiti sa munceasca din ce in ce mai mult pentru a tine pasul cu devalorizarea monedei.

Acest transfer de valoare de la cei care economisesc la cei care “tiparesc” creeaza dezechilibre in majoritatea domeniilor vietii. Autorul te ajuta sa intelegi cum functioneaza sistemul financiar global si arata efectele devastatoare pe care le are in mai multe domenii ale vietii cum ar fi, mancare, stiinta, poluare etc..

Ce vei descoperi citind aceasta carte?

  • Vei descoperi mai bine ce sunt banii, pe care ii folosim zi de zi
  • Daca bitcoin intra in circulatie prin minerit (curent electric si putere computationala), Vei intelege cum ajung banii fiduciari in circulatie, cine ii minereste de fapt?
  • Vei descoperi cum se muta puterea de cumparare de la cei care muncesc si economisesc la cei care sunt aprope de producerea banilor fiduciari
  • Spre final, vei intelege mai bine cum o economie bazata pe o moneda neutra, cu o politica monetara predictibila, si transparenta, poate fi solutia marilor probleme internationale cu care ne confruntam in acest moment…

„PERSPECTIVA PĂTRUNZĂTOARE A LUI SAIFEDEAN este de a explica funcționarea sistemului fiduciar prin analogie cu modul de funcționare a bitcoin. În acest context, ne putem gândi la moneda fiduciară ca la o monedă electronică, o criptomonedă alternativă (altcoin), definindu-i calitățile și caracteristicile, punctele slabe și punctele forte. […] În vreme ce cadrul analitic al cărții Standardul Bitcoin se concentra pe evaluarea vandabilității în timp și pe modul în care aceasta explică ascensiunea aurului și pe cea a bitcoin, în cartea Standardul Fiduciar, Saifedean folosește cadrul vandabilității în spațiu pentru a explica ascensiunea monedei fiduciare și cum aceasta a înlocuit aurul. Departe de a fi un atac unilateral asupra monedei fiduciare, Standardul Fiduciar ilustrează și explică în mod clar avantajele care au permis adopția monedei fiduciare la nivel mondial. Acest cadru formează ulterior baza pentru evaluarea ascensiunii bitcoin într-o lume a monedei fiduciare, modelul său de securitate și șansele de succes continuu.” – extras din Prefața scrisă de ROSS STEVENS,

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Standardul fiduciar”

Iti mai recomandam si

S-ar putea sa-ti placa si